18 mars

“Han (Noah) drakk av vinen og ble beruset, og han kledde seg naken inne i teltet sitt.”
1. Mosebok 9:21

NOAH BLIR FULL

To ting går igjen når folk kommenterer disse versene om Noah når han plantet seg en vingård og drakk seg full.
Noen tror ikke at han ble full, men teksten sier klart at han ble beruset. Andre løfter pekefingeren og sier “fy, fy” og legger til at en så gudelig mann som Noah burde ha visst bedre enn å gi inn til fristelse og drikke seg full.
Noah var en mann som Gud hadde valg seg ut, fordi han gjorde alltid det som Gud sa han skulle gjøre. Det er meget trolig at Noah ikke visste at han ville bli full av å drikke vinen sin. Antakeligvis hadde Noah drukket vin eller juice fra sin drue gård mange ganger før vannflommen kom, og da uten å ha blitt beruset. Da solstrålene kom igjennom skyene etter at jorden hadde mistet sitt beskyttende teppe av vanndamp, så begynte gjæringsprosessen, noe som aldri hadde skjedd før.
En kan si at Noah ble tatt på sengen av sin egen vin. Han kledde seg naken inne i teltet sitt. Det var nå enda bra at han ikke løp rundt utenfor teltet sitt. Det er nå en gang slik at når alkoholen går inn, så går vettet ut. Dette skjedde også med Noah. Han “kubbet” i teltet sitt, bare ikledd Adams drakt – om du vil. Kam kikket inn i teltet, og så sin far ligge der og snorke splitter naken. Han løp og fortalte det til Serm og Jafet, og de to sistnevnte tok et klede, mest trolig en kappe, og rygget baklengs inn i teltet slik at de ikke skulle se sin far naken. De la kappen over faren og snek seg stille ut.
Hvis det hadde skjedd i dag, så ville vel Ham ha tatt et bilde av sin far og postet det på facebook.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: