24 mars

“Kom, la oss stige ned og forvirre deres språk så de ikke forstår hverandres tale.”
1. Mosebok 4:7

GUD FORVIRRER SPRÅKET

Jeg håper at vi alle har er rett bilde av den allmektige Gud som troner oppe i himmelen. Han er ikke en gammel bestefarskikkelse som humper rundt opp i himmelen hjulpet av en stokk eller et gåstativ. Han har all makt i himmel og på jord, og ingen ting er for vanskelig for Ham. Han kan gjøre hva som helst, men vi vet ikke alltid hva som er til vårt eget beste.
Når Gud snakker i himmelen, så er det ikke fordi Han lider av senil demens, men Han snakker sammen med sine andre personligheter. Gud sier “la oss stige ned”, og da mener Han Gud Faderen, Gud Sønnen, og Gud den Hellige Ånd. Alle steg de ned til Babel for å gjøre det som måtte gjøres. De var alle tre tilstede, akkurat som under skapelsen.
Gud gjorde to ting i dette verset. For det første, så forvirret Han språket deres. Vi er fortalt at forskjellige språk er nær beslektet, og det kan være at språkene har videreutviklet seg etter Babel (eks. de skandinaviske språkene med unntak av finsk synes å være nært beslektet), men vi lærer hele tiden, og vi tilpasser os ofte språk langsomt. Likevel, så kan du ha problemer med å forstå for eksempel svensk dersom du aldri har hørt det før. Tenk for en forvirring som må plutselig ha slått inn da folk ikke lengre kunne forstå hverandre!
Det andre som skjedde i dette verset, er at byggingen av tårnet stoppet. Bygningsmennene kunne ikke kommunisere lengre, og arbeidsredskapene ble lagt ned. Det kjempestore avguds tempelet ble ikke bygget ferdig, og Gud hadde oppnådd det Han var ute etter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: