30 mars

“Jeg vil gjøre deg til et stort folk. Jeg vil velsigne deg og gjøre ditt navn stort, og du skal bli en velsignelse.”
1. Mosebok 12:2

PAKTEN MED ABRAHAM – DEL II

Nå går Gud inn i detaljer om hva denne pakten innebærer.
For det første, så sa Gud Han skulle gjøre Abraham til at stort folk. Abraham ble ofte kalt den første hebreer eller hebreernes far. Han er den første jøden, den første som ble omskåret, og regnes som jødenes far. Jødene har blitt et stort folkeslag, og et folk som er dyktige på hvert sitt område. De jobber hardt, og de tjener ofte mye penger på grunn av sin dyktighet. De har også blitt et stort folkeslag. Til tross for at Hitler forsøkte å utrydde jødene, så er de fremdeles et stort folkeslag. Jødene er Guds utvalgte folk, og ingen vi noensinne klare å utrydde dem.
Gud sa Han ville velsigne Abraham, og det gjorde Han. Både Abraham og hans etterkommere har blitt velsignet av Gud. Senere kom det frem at Gud ville belønne Hans folk dersom de fulgte Ham, men straffe dem dersom de ikke fulgte Ham. Jødene har ofte snudd seg fra Gud, men som oftest har Gud reist opp en mann som har fått folket tilbake til å tilbe Gud igjen.
Abrahams navn ble stort, og alle hadde hørt om ham. Alle har i dag også hørt om jødene, og noen elsker dem og andre hater dem. Alle har en oppfatning av hva som er kjennetegnene på en jøde.
I sitt liv på jorden, så ble Abraham en velsignelse for mange. Jødene har også vært til velsignelse for noen. De som er venner med jødene har ofte blitt rikt belønnet for at de har vært trofaste mot Herrens utvalgte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: