10 april

Så satt de hos ham på jorden i sju dager og sju netter. Ingen sa et ord til ham, for de så at hans smerte var stor. ”

Job 2:13

TAUSHET ER GULL

Da Jobs venner kom til ham, fant de en mann som led av store smerter. De innså at ingenting de sa ville gjøre den fysiske lidelsen bedre for ham.

Job hadde lenge bodd på en haug av aske utenfor byen før venne kom. Han var ikke lengre velkommen i den byen han tidligere hadde vært en slik fremstående borger i, så forferdelig så han ut. Ja, til og med vennene hans gjenkjente ham ikke da de kom (vers 12). Det så nå ut som om den mest gudelige mannen i verden hadde blitt forlatt og avskrevet av den Gud han hadde elsket så høyt og tjent i alle år, og han var i større sorg og lidelse enn kanskje noen annen i historien. Likevel stolte han fremdeles fullt og fast på Gud.

Jobs venner satt stille ved siden av Job i sju dager og sju netter. Tallet sju er et bilde på perfekthet eller fullstendighet. En uke består av sju dager. Josva og hans menn marsjerte sju ganger rundt Jeriko før murene falt (Josva 6:15). Johannes åpenbaring er full av tallet sju: sju lamper, sju menigheter, sju basuner etc. Peter ble fortalt av Jesus at han ikke bare skulle tilgi sju ganger, men syttisju ganger (Matteus 18:21-22).

Når noen av vennene våre har det vondt, så er det ofte at vi ikke kan gjøre mer enn bare å være der for dem. De trenger oss der, og i den mest akutte fasen av en traumatisk opplevelse kan det godt være at vi ikke vet hva vi skal si, eller at ingenting vi sier vil gjøre noe fra eller til. Kanskje vi kan hjelpe til med praktiske og hverdagslige ting. Men det viktigste er at vi er der for dem, og at de vet at vi er glade i dem.

Advertisements
%d bloggers like this: