13 april

“Han har skapt Bjørnen og Orion og Sjustjernen og sørhimmelens stjernebilder.”

Job 9:9

UNIVERSETS SKAPER

Herren Gud er den som har utspent himmelen, strukket den ut fra evighet til evighet (vers 8). Job beskriver i sin visdomstale Guds storhet. Ingen andre er i stand til å gjøre noe slik!

Gud har ikke bare skapt og navngitt alle stjernene (Jesaja 40:26), men også alle konstellasjonene, eller stjernebildene (Job 38:31-33). Det er et faktum at Gud skapte alle stjernene til tegn (ikke astrologisk, men evangelisk, som depoter på himmelen av Guds opprinnelige løfte om den kommende Frelseren og gjenopprettelse av den syndige skapelsen.

Den aller siste “strofen” av dette verset sier på norsk “sørhimmelens stjernebilder”. På engelsk står det “the chambers of the south”. Den engelske versjonen har en direkte oversettelse av de Hebraiske ordene, mens den norske oversettelsen har skrevet ned fortolkningen av den, hva det egentlig betyr. Det hebraiske “cheder” betyr en leilighet, et indre rom, et innerste sted, en privat salong. Finnes det noen “leiligheter” på himmelen? Nei, men det finnes samlinger av stjerner som utgjør forskjellige konstellasjoner. De holder sammen i en privat salong og sees i sammenheng.

Disse konstellasjonene på sørhimmelen er motsatt til regionen som inneholder den sterke konstellasjonen Orion og den nære Sjustjernen (Job 38:31).  Nær den siste finner vi også gruppen med stjerner kalt Bjørnen. Denne gruppen kalles Arcturus på engelsk.

Dersom vi hadde vært i stor pine og led ufattelig mye, ville vi da, som Job, lovprise Gud og holde en lang tale om hvor fantastisk og hvor stor Han er? Trolig ville vi være bitre og klage over hvor mye vi led og knyttet nevene mot Gud og skreket “Hvorfor meg, Gud?”

Advertisements
%d bloggers like this: