14 april

“Dine hender har dannet meg og skapt meg, helt og i alle deler, og enda vil du ødelegge meg!”

Job 10:8

KRONEN PÅ VERKET

I kapittel 1o av Job kan vi se at Gud har skapt mennesket. Ja, Han har skapt og dannet hver og en av oss. Alle er vi unike og verdifulle, spesielt formet til å bli oss. Og vi er den eneste av vår utgave i hele verden. Selv ikke tvillinger er helt make, særlig ikke i hva de tror og mener. Vi er alle spesielle individer. Du er den eneste deg i hele verden.

Jeg vet hva du kanskje vil si. Hva med dem som er født uten armer og bein, eller med to kjønn? Hva med de som dør som spebarn eller er født med alvorlige sykdommer. Selv har jeg jobbet med mennesker som aldri ville kunne leve et fullt liv på grunn av noe de er født med som de fleste andre ikke har. Er dette Gud sin feil? På ingen måte! Skapelsen er fantastisk. Adam og Eva ble skapt til å leve evig. Død og sykdom var ikke Guds plan, men er resultatet av synd.

Betyr dette at de som er født blind. døv eller med muskel dystrofi, bare for å nevne noen ting, har syndet? Eller har foreldrene deres syndet? Hvorfor er de blitt som de har blitt?

Vel, vi vet ikke sikkert. Lidelse og død er et resultat av arvesynden – den som kom da Adam og Eva syndet i Edens hage, og vi alle er født med. Jesus møtte en som Han sa ble født blind slik at Guds kraft kunne bli åpenbart for andre. Vi kan ikke gi Gud skylden for alt det onde. Men du som leser dette er et spesielt menneske som har vokset i din mors mage ved et Guds mirakel og blitt den du er blitt i dag.


 

Advertisements
%d bloggers like this: