16 april

“Hvem skjønner ikke av alt dette at det er Herrens hånd som har skapt det.”

Job 12:9

LOGIKK OG TRO HÅND I HÅND

Hvem skjønner ikke at Gud har skapt hele verden, alle dyrene, blomstene og menneskene? “Alt dette” snakker om alle bevisene vi ser rundt oss. Når vi ser Guds vakre natur rundt oss på alle kanter burde det være åpenbart at Gud har skapt alt sammen.

I Salme 14:1 sier David “Dåren sier i sitt hjerte: «Det finnes ingen Gud.»” En dåre er dum person. Vi er dumme dersom vi ikke tror på at Gud finnes. Når vi ser et maleri vet vi at noen har malt det. Når vi ser en klokke vet vi at noen har laget den. Når vi ser naturen og alt som i den er, så vet vi at det finnes en Skaper. Dette er bare logikk.

Men når vi snakker om Bibelen, kommer vi inn på tro. Er troen i konflikt med logikken? I Hebreerne 12:1 sier “Troen er et pant på det vi håper, et bevis for det vi ikke ser.” Det greske ordet “hupostasis” er en substans, eller noe som støtter noe. En kunne kanskje si at troen er essensen av det vi håper på. Likevel er andre delen av verset soleklart  og uten forvirring. Troen er et bevis på det vi ikke ser. Tro er ikke bare blind tro uten noen logikk i det hele tatt, men beviset som overbeviser oss om at det Bibelen sier er rett.

Ellers kan det nevnes som en kuriositet at dette er det eneste stedet i Jobs bok hvor navnet Jahve eller Jehova er nevnt.


 

Advertisements
%d bloggers like this: