30 april

“Og Herren gjorde ende på Jobs ulykke, da han ba for sine venner. Og Herren økte alt det Job hadde eid, til det dobbelte.”

Job 42:12

JOBS BELØNNING

Job hadde faktisk vært fanget under Satans kontroll, akkurat som Herren senere hadde tillatt Satan å kontrollere Peter (Lukas 21:31-32), og trolig veldig mange andre også. Men “gjennom døden” har Kristus knust “ham som har dødens makt, det er djevelen” (Hebreerne 2:14).

Job fikk bare samme antall barn som før, men hans tidligere familie tilhørte fremdeles ham, trygge i Herren, og ventet på å bli gjenforent med sine nye søsken når alle senere ville samles sammen med Herren.

Når det gjaldt hans jordiske eiendom, så ble både penger og budskap fordoblet. Job hadde vært rik før, men nå ble han dobbelt så rik. Dette var neppe like viktig for Job som at han fikk helsen sin tilbake. Gud gjorde slutt på Jobs ulykke, antakeligvis med øyeblikkelig virkning. Plutselig var sårene, smertene og all lidelsen vekke. Job må ha jublet og priset Herren med både sang og dans.

Det finnes mange, som Jobs venner, som tror at dersom du er syk eller lider på noen måte, så er det fordi du har syndet mot Gud. Dette kan være sant, men mest trolig blir du testet og prøvet for å se hvor sterk troen din er. Vanskelige tider kan være nødvendige for oss. Vi kan lære hvordan det er å være syk og svak, eller hvordan det er å ha lite penger. Alle dager skal ikke være solskinnsdager. Dersom vi ikke har noen vonde dager, så ville vi ikke vite hva en god dag er. Vi må stole på at Gud vet best. 1 Korinterbrev 10:13 sier: “Dere har ikke møtt noen overmenneskelig fristelse. Og Gud er trofast, han vil ikke la dere bli fristet over evne. Nei, når dere blir fristet, vil han vise en utvei, slik at dere kan holde ut.” Den som holder ut inntil enden vil få sin belønning, om ikke i denne verden, så i evigheten…


 

Advertisements
%d bloggers like this: