19 mai

Himmelen forkynner hans rettferd, alle folkene ser hans herlighet.”

Salme 97:6

HERRENS HERLIGHET

Salme 95-100 danner en fabelaktig enhet med lovprisning som er sentrert rundt Herrens fremtidige triumf når Han kommer for å rense verden fra ondskap og alle virkningene fra den lange tiden med forbannelse. Dette er omtrent det midterste verset i disse salmene. Når Han kommer fra himmelen vil alle mennesker se Hans herlighet (Matteus 24:30, Johannes åpenbaring 1:7) og anerkjenne Hans rettferdighet.

Når alt kommer til alt så er det ingenting som viser Guds herlighet bedre enn alt det vakre Han har skapt. Det gjelder ikke bare naturen og alle de fantastiske skapningene rundt oss, men også det uendelige verdensrommet som bare går videre og videre ut i evigheten.

Når vi beskuer nattehimmelen blir vi alle de lysene der ute som har inspirert poeter i årtusener. Hva er vel vakrere enn Herrens poesi som Han har stukket ut over verdensrommet. Alt dette store viser sannheten – sannheten om Gud og Hans storhet.

Det er ikke Gud selv som viser oss dette, men himmelen. Det er ikke vår rettferdighet som kommer frem i lyset, men Guds rettferdighet. Det er Han som er den ultimate dommeren over alt levende. Det er ikke bare noen få utvalgte som vil se Guds herlighet, men alle folkene. Vi skal ikke bare høre om det, men vi skal se det selv med våre egne øyne. Og det er ikke universet selv som er fullt av herlighet, det er Herrens herlighet vi skal få beskue. For Han er så full av herlighet at de gamle profetene ikke kunne se Ham og leve.


 

Advertisements
%d bloggers like this: