4 mai

Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg? Hvorfor er du så langt borte når jeg trenger hjelp og skriker ut min nød?

Salme 22:2

KORSETS KVALER

Salme 22 er en fantastisk profetisk beskrivelse av den fremtidige korsfestelsen av Guds Sønn. Det er hva vi kaller “en messiansk salme”. Denne salmen ble skrevet 1000 år før den ble oppfylt og beskriver i grafisk detalj Kristi lidelse, lenge før korsfestelse var kjent og praktisert av jøder og romere. Den åpner med de kjente ordene fra den lidende Frelseren “Eli, Eli, lema sabaktani” (Matteus 27:46).

Kristus “skrek” ikke fysisk (eller stønnet som flere oversettelser ukorrekt har oversatt sette ordet). Dette “skriket”, som fra David i Salme 32:3 når han var overbevist om hans store synd, var inni beina Hans som et resultat av å bære hele verdens synd på sine skuldre som Guds store offer (Johannes 1:29).

Når det i Salme 22:3 refereres til “natten“, så menes det nok her det tre timers mørket som kom på overnaturlig måte da Kristus led som verst (Matteus 27:45). Og i Salme 22:4 får vi grunnen til mørket og Guds stillhet. Gud har brakt et offerlam for oss som skal være synd for oss (2 Korintebrev 5:21) en hellig Gud kunne ikke “se på det onde” (Habakkuk 1:13).

På korset ble Kristus spottet og foraktet (Salme 22:7). Alle beina Hans hadde løsnet (22:15), noe som skjedde da de korsfestede ble hengt opp og gravitasjonen dro nedover, noe som også fikk hjertehulrommet til å kollapse og blod og vann til å fosse inn (Johannes 19:34). Han ble så tørr i munnen at tungen klistret seg til ganen (Salme 22:16). Dessuten ble hendene Hans “gjennomboret” da de festet Ham på korset med spiker (22:18).

En grundig studie av denne salmen vil gi en bedre forståelse av hva Jesus var villig til å lide for DEG…


 

Advertisements
%d bloggers like this: