9 mai

Gud, skap i meg et rent hjerte, gi meg en ny og stødig ånd!”

Salme 51:12

ET RENT HJERTE

David skrev Salme 51 etter at profeten Natan hadde kommet til ham, etter at David hadde vært hos Batseba. Denne store mannen, full av tro, en mann etter Guds eget hjerte, hadde falt i synd. Han hadde sett Batseba bade på taket av huset hennes, og David kunne ikke la vær med bare å se henne. Fristelsen ble for sterk for ham, og han falt i synd.

Bønnen i dagens vers har blitt gjentatt mangfoldige ganger. Jeg har selv ytret disse kjente ordene. “Gud, skap i meg et rent hjerte!” David ønsker å få hjertet renset (Apostlenes gjerninger 15:9). Dette er noe Gud kan gjøre. Han er i stand til å tilgi våre synder når vi angrer, vaske dem bort, og fornye hjertet vårt slik at det blir rent. Bare Han kan rense hjertene våre.

Men Gud renser ikke bare hjertene, Han skaper et rent hjerte. Det gamle syndige hjertet er ikke noe bra. Vi trenger å få et nytt hjerte, en ny innstilling, en ny start i livet. Da trenger vi “en ny og stødig ånd” lik at vi ikke skal falle tilbake til gamle synder. Vi ønsker at Gud skal støtte oss slik at vår gange blir “stødig“. Sannheten er at vi syndige mennesker ikke er i stand til å oppnå dette på egen hånd. Bare ved Guds hjelp kan vi følge den smale sti og gå der som Han leder oss.

Det er viktig å huske når vi sloss mot vår gamle syndige natur i livene våre at vi har løftet fra Filipperne 4:13:Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk.” Det er styrke tilgjengelig for oss, men da må vi overgi oss til Kristus.


 

Advertisements
%d bloggers like this: