8 juni

Det er Herrens velsignelse som gjør rik, eget strev legger ingenting til.”

Salomos ordspråk 10:22

HERRENS VELSIGNELSE

De første to ordene i dette verset er “baracah Yahova” på hebraisk. Det første ordet kan bety velsignelse, rikdom, rikelig, basseng og presang. Velsignelsen det her er snakk om er en stor rikdom som kan fylle et stort basseng. Denne rike velsignelsen er det Jehova som gir oss. Om ikke alt kommer ovenfra, så er det i alle fall sant at alle de gode velsignelsene kommer fra Herren.

For å understreke denne sannheten har Salomo inkludert ordet “ashar” som betyr rikdom. Herren gjorde sannelig Salomo rik, så i den forstand visste Salomo hva han snakket om. Gud belønner dem som følger Ham, ofte med materielle goder, men ofte også med rikdom som ikke har noe med lommeboken å gjøre. Jeg betrakter meg selv som en meget rik person, men det er fordi jeg har en helse som fungerer og en familie som jeg er veldig glad i. Gleden vi får når vi er ute i Guds frie natur og ikke bare ser alt det vakre Han har skapt, men også føler Hans nærvær, det er en rikdom som alle pengene i hele verden ikke kan erstatte. Dessuten burde vi samle oss skatter i himmelen, ikke på jorden.

Ingen har påstått at kristenlivet skulle være enkelt, og når man følger Herrens bud i livet har, så er livet fullt av utfordringer for oss. Likevel er vi velsignet i at vi aldri er alene med problemene våre. Gud er der for oss, og vi kan lene oss mot Ham og stole på Ham. Han kan gi oss styrke og mot til å gå inn i løvens hule når vi stoler fullt og fast på Ham.

Ofte hører vi predikanter som sier at Gud vil at vi skal bli rike og ha suksess i livene våre. Dette er en alvorlig forvrenging av Bibelens budskap. Riktignok har Jesus sagt at når vi følger Ham skal vi ikke bekymre oss for morgendagen, for Gud vet at vi trenger mat, klær og et sted å bo, og Han vil sørge for at vi har det vi trenger. Men Jesus har aldri lovet at vi skal bli rike med penger. Var Jesus rik når Han bodde her på denne jorden? Mange sier at Jesus var fattig som en kirkerotte, men det er ikke nødvendigvis sant heller. Vi vet imidlertid at Jesus ikke strødde rundt seg med penger, og når Han ga noe til andre, så var det ikke penger, men noe personlig. Det beste du kan gi noen er ditt vennskap, ikke penger.


 

Advertisements
%d bloggers like this: