18 juli

De første ting, se, de er kommet. Nå forteller jeg noe nytt. Før det spirer fram, får dere høre om det.”

Jesaja 42:9

OM FREMTIDEN

De første tingene har kommet! Det som tidligere var fortalt jødene var gått i oppfyllelse! Vi kan si det samme i dag. Mange av profetiene har allerede gått i oppfyllelse. Ikke bar spesifikke profetier om land og herskere, men alle profetiene om Jesu første komme i Betlehem av en jomfru i en stall og alle de miraklene Han gjorde, det har allerede skjedd. Mange av Gamle Testamentets profetier har gått i oppfyllelse på en bokstavelig og presis måte. En av de siste profetiene som har gått i oppfyllelse er etableringen av nasjonen Israel som skjedde som lyn fra klar himmel. De oppfylte profetiene er et av de overnaturlige elementene som beviser at Bibelen er Guds Ord, ikke bare menneskeord.

Men så skriver Jesaja “Nå forteller jeg noe nytt.” Israel ville få høre om ting som skulle skje i fremtiden lenge før det skjedde. Profetier om Jesu andre komme, endetiden, trengselsperioden og tusenårsriket, bare for å nevne noe. Disse tingene Jesaja fortalte om skulle “spire frem”, vokse ut, en gang i fremtiden. De ville ikke få se det me sine egne øyne. Disse fremtidige profetiene var hovedsakelig om Messias, en som jødene ville vente på, men forkaste når Han endelig kom.

Jesaja er kjent som kanskje den største profeten i det Gamle Testamentet. Du kjenner sikkert til både Jeremia, Esekiel, Daniel, og kanskje til og med Sakarja, men Jesaja er med sine 66 kapitler en absolutt tungvekter når det gjelder profetier. I Nye Testamentet har du selvsagt Johannes åpenbaring som står i sin egen særklasse, men alt er ikke nevnt der.

En forfatter uttalte at Johannes åpenbaring var som en flyplass hvor det kom inn fly fra alle profetene i Gamle Testamentet som landet der. Johannes åpenbaring nøster sammen alle de løse trådene fra blant annet Jesaja. Når vi sammenlikner Jesaja med Johannes åpenbaring er det lettere å få sammenhengen i Jesajas bok som synes å være litt hulter til bulter.


 

Advertisements
%d bloggers like this: