31 juli

Ulven og lammet skal beite sammen, løven skal ete halm som oksen, men slangen skal ha støv til mat. Det finnes ikke ondskap eller ødeleggelse på hele mitt hellige fjell, sier Herren.”

Jesaja 65:25

ULVEN OG LAMMET

Er det ikke et pent bilde at ulven og lammet skal beite sammen? Gjennom historien er det ikke så rent få lam som har blitt spist av skrubbsultne ulver som har kommet seg inn på bondens marker og forsynt seg av et smørgåsbord med lekre lam. Disse to har vært som katt og mus i hva som synes å være evigheter, men i tusenårsriket skal de ligge side ved side på beite.

Ikke bare det, men løven, dyrenes konge, skal ikke lengre rive i stykker de vakre gasellene. Han skal spise gress som kuen og hesten. Slangen, står det, skal ha støv til mat. Æsj da! Der skal ikke finnes ondskap eller ødeleggelse på Herrens fjell. Herrens fjell er Sion eller Jerusalem hvor Kristus skal sitte of styre hele jorden i tusen år.

Tusenårsriket er en periode da djevelen, Satan, skal bindes i tusen år (Johannes åpenbaring 20:2). Når ondskapen er borte og Kristus styrer vil forholdene gå tilbake til slik de var i Edens hage. Før syndefallet var alle skapningene vegetarianere. Det var først i 1 Mosebok 9:2-3 at Herren tillot skapningene Hans å spise kjøtt. I endetiden skal alle bli vegetarianere igjen. Til og med dyrene skal slutte å jakte og drepe for å få mat.

I Johannes åpenbaring finner vi igjen livets tre, elven som renner, Guds tilstedeværelse og flere forbannelser som ble gitt i 1 Mosebok finner sitt opphør i Bibelens siste bok. Død og lidelse var aldri Guds vilje, og ved denne verdens slutt begynner det en ny verden hvor ting vil være slik Gud ønsker. Har du kjøpt billett på toget som går til himmelen, slik som søndagsskolesangen sier? Alternativet er evig pine og adskillelse fra Gud. Enkelt valg, spør du meg.

—————

Advertisements
%d bloggers like this: