5 juli

Da hørte jeg Herrens røst. Han sa: «Hvem skal jeg sende, og hvem vil gå for oss?» Jeg sa: «Jeg! Send meg!»”

Jesaja 6:8

“SEND MEG!”

Jesaja 6 starter med at Jesaja får et syn av Herren som sitter på sin trone i himmelen. Serafer omringer Ham og synger “Hellig, hellig, hellig er Herren Sebaot!” (Herren, hærskarenes Gud). Det står at boltene i huset ristet og huset ble fylt av røyk. Jesaja ble forskrekket og ropte ut at han hadde urene lepper, noe som alle mennesker har på grunn av arvesynden fra Adam. En av serafene kommer da bort til Jesaja med en glo fra alteret som han bruker til å berøre Jesajas lepper. Med ett er Jesajas munn renset og synden hans tatt vekk. Han er gjort i stand til å bli brukt av Herren.

Når Herren kalte Jesaja til tjeneste visste Jesaja hvem som snakket til ham. Samuel som barn hørte også Herren kalle på ham, men han trengte hjelp fra presten Eli til å fortelle ham at det måtte være Herren som ropte på ham. Gud har ropt på mange av Hans tjenere opp igjennom tidene. Når Han kalte Jesaja var svaret umiddelbart: “Send meg!” Gud kalte og Jesaja svarte. Kaller Gud på deg også? Du er kanskje ikke kalt til å være profet eller misjonær til andre himmelstrøk, men jeg tror at Gud har en oppgave som er bare for deg. Det eneste Herren krever er at vi er villige til å bli bukt av Ham. Dersom Gud kunne snakke gjennom et esel, så kan Han bruke meg også.

Det første Gud sa etter at Jesaja hadde svart Ham var ordet ““. Det er det ordet Han har både til deg og til meg. Gå – til venner og familie. Gå – fra der du er i ditt åndelige liv og voks åndelig slik at Herren kan bruke deg enda mer. Gå – der du føler at Gud kaller deg til å gå. Gud har gitt deg en oppgave som bare du kan gjøre. Dersom du ikke var den eneste som kunne gjøre den oppgaven hadde Han gitt den til en annen. Det finnes bare en deg, og alt vi trenger å gjøre er å være trofaste overfor Herren.


 

Advertisements
%d bloggers like this: