16 august

Det er fordi hun har drevet hor, den vakre, trollkyndige horen som slavebandt folkeslag med sitt hor og stammer med sin trolldom.

Nahum 3:4

DEN TROLLKYNDIGE HOREN

Bibelen har uten tvil et frodig språk. I dette verset blir Ninive sammenliknet med en trollkyndig hore, en virkelig saftig beskrivelse som setter Ninives synder på kartet. Språkbruken er ikke bare en “kunstnerisk frihet” som Nahum har tatt seg frihet til, men beskriver hvor syndig denne byen virkelig var. Ingenting i Bibelen er skrevet ned tilfeldig, men har et bestemt formål.

Dette verset starter med en overflod av hor. Så følger to ord som er sett i sammenheng, nemlig “god” og “grasiøs”. Denne horen var derfor trolig derfor utrolig vakker og til og med høyt ansett, en beskrivelse som passer Ninive veldig godt. Så kaller profeten Ninive for en elskerinne full av magi, trolldom eller heksekunster. Denne “trollkyndige horen” selger andre nasjoner gjennom sitt horeri, og “familier” gjennom sin trolldom.

Når Gud sammenlikner Ninive mad en hore, en kvinne som selger sex til menn, eller en kvinne som er utro mot sin mann og har sex utenfor ekteskapet, så er dette et bilde Han ofte gir av en som tilber andre guder istedenfor Ham. Det er også et bilde på en syndig by at de rent seksuelt er umoralske slik at dette er et passende bilde på Ninive både fysisk og åndelig. Vi som lever i nådens og menighetens tidsalder vet at Jesus er vår brudgom, og Han vil at vi, menigheten, Hans brud, skal være trofaste overfor Ham og ikke bli tilfredsstilt av andre. Gud er ifølge 2 Mosebok 20 en sjalu Gud som vil være på første plassen i livene våre. Alt som kommer høyere på listen enn Ham er en avgud.

Ninive trollbandt andre nasjoner ved hjelp av sin trolldom. Trolldom eller magi er også et tegn på ugudelighet. Mange søker religiøse opplevelser på andre steder enn i Guds hus, og vi er blitt advart om at vi ikke skal ha noe med trolldom å gjøre (5 Mosebok 18:10-12). Dette gjelder også medier som snakker med de døde og dem som spår om fremtiden. Vi burde ikke ha noe med magi å gjøre, for all magi er sort magi. Selv Anton La Vey, forfatteren av Satanistbibelen.


 

Advertisements
%d bloggers like this: