17 september

Da disiplene ble alene med Jesus, spurte de ham: «Hvorfor kunne ikke vi drive den ut?» «Fordi dere har så lite tro», svarte han. «Sannelig, jeg sier dere: Om dere har tro som et sennepsfrø, kan dere si til dette fjellet: ‘Flytt deg herfra og dit!’ – og det skal flytte seg, og ingenting skal være umulig for dere. Men dette slaget drives bare ut ved bønn og faste.»

Matteus 17:19-21

TRO KAN FLYTTE FJELL

Av og til kan det se så enkelt ut når Jesus gjør noe. Han hadde all makt i himmel og på jord. Da disiplene ikke klarte å drive ut onde ånder slik som Jesus gjorde, ble de fortvilet og forvirret. De kom til Jesus med sin fortvilelse når de var kommet alene med Ham. De lurte på hvorfor de ikke kunne gjøre det som Han gjorde hele tiden.

Svaret til Jesus må ha vært vondt å høre. Det var på grunn av deres mangel på tro. Vi ser mange steder i Bibelen at tro er nødvendig for at Guds vilje skal kunne skje. Det er da at Jesus sa noe som har blitt lagt merke til av troende jorden rundt. “Om dere har tro som et sennepsfrø, kan dere si til dette fjellet: ‘Flytt deg herfra og dit!’ – og det skal flytte seg, og ingenting skal være umulig for dere.” Et sennepsfrø er et veldig lite frø som gir noen svære planter. Selv med så lite tro sier Jesus at de kunne flytte “dette fjellet“, det vil si fjellet hvor Jesus ble herliggjort i begynnelsen av kapittelet – antakeligvis Hermon-fjellet ettersom Tabor-fjellet på den tiden var bebodd med et fort og en by. Hermon-fjellet kunne sees fra mesteparten av Palestina.

Du har gjerne hørt det før – at tro kan flytte fjell. Men å flytte fjell er ikke bare bare. Jeg kommer fra Bergen, byen med de syv fjell. Det ville ikke være lett å flytte noen av disse fjellene, og dersom en gjorde det, så ville det ikke være mange steder du kunne sette dem fra deg. Spøk til side – dette handler selvsagt ikke om fjell, men om tro. Tror du at du kan flytte fjell? Sannsynligvis ikke! Fjell er store og tunge. De virker like uslåelige som kjempen Goliat virket for den israelske hæren. Men David stolte på Herren. Han felte kjempen med slyngen sin og Guds hjelp. Hvilke fjell eller kjemper har du i livet ditt? Har du store utfordringer som synes uoverkommelige for deg? Det er da du trenger troen. Når du ber for noen – tror du at Gud kan frelse dem? Dersom du ikke tror at Gud kan gjøre det de ber om, så vil det ikke skje. Vi trenger tro – om den enn er så liten som et sennepsfrø. Det viktige er at vi bruker den lille troen vi har, så kan vi oppnå store ting i Herrens navn.


 

 

Advertisements
%d bloggers like this: