3 september

Jesus ble så av Ånden ført ut i ødemarken for å bli fristet av djevelen. Han fastet i førti dager og førti netter og ble til sist sulten. Da kom fristeren til ham og sa: «Er du Guds Sønn, så si at disse steinene skal bli til brød!»

Matteus 4:1-3

JESUS FRISTES AV DJEVELEN

Jesus var Gud som ble inkarnert i menneskeskikkelse. Dette presenterer oss med et problem. Jakob, antakelig Jesu halvbror, skrev i Jakob 1:13 at ” Gud fristes ikke av det onde, og selv frister han ingen“. Selv om både Faderen og Sønnen visste at Han ikke var i stand til å synde, så må Han ha blitt “testet” (en bedre oversettelse av det greske ordet enn “fristet”), slik at verden og djevelen også visste dette.

Djevelen hadde fristet Eva og (indirekte) Adam med en tredelt fristelse: kropp, sjel og ånd (“treet var godt å ete av, et prektig tre, siden det kunne gi forstand 1 Mosebok 3:6) og de hadde feilet i testen. Alle andre mennesker ville ha feilet i den samme testen og gitt etter for “kroppens begjær, øynenes begjær og skrytet av alt en eier” (1 Johannes 2:16). Jesus, Menneskesønnen, ble utsatt for den samme tredelte testen og bestod testen. I tillegg gjorde Han det med sin menneskelighet, uten å bruke sine overnaturlige krefter som Han hadde som Guds Sønn, og Han gjordet det – og det kan vi også – ved å tro på g å bruke resursene som finnes i Guds nedskrevne Ord.

Djevelen kjenner også til Skriftene og vil forsøke å vri på dem slik at de passer ham bedre. I Matteus 4:6 siterer djevelen fra Salme 91 men tar ut frasen “de skal bevare deg på alle dine veier“. I vår tid er det mange som forsøker å vri på Skriftene og få dem til å passe til det som de tror på. Et liv i studie av Guds kjærlighetsbrev til oss samt et liv som følger Hans vil kunne gjøre oss i stand til å se når falske profeter kommer som ulver i fårepels.

Det er viktig for oss å vite at vi også kan bli testet. Daglig B & B (Bibellesning og bønn) vil gjøre deg i stand til å bestå testene dine. Det er hunden du mater som vil vinne hundeløpet. Hvilken åndelig mat spiser du hver dag? Guds hellige mat eller djevelens?


 

Advertisements
%d bloggers like this: