5 september

” Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler. For der skatten din er, vil også hjertet ditt være.

Matteus 6:19-21

SAMLE SKATTER I HIMMELEN

Hva er viktigst i livet ditt? I dagens tekst sier Jesus at vi ikke skal samle oss rikdom (skatter) på jorden. Rikdom er overvurdert. Dess mer penger en har, dess mer penger bruker en, dess mer penger ønsker en. Det er som et hull som aldri blir fylt igjen. Dersom målet i livet er å tjene penger, så vil du aldri få nok. En vil aldri bli lykkelig før en lærer å være fornøyd med det som en allerede har. Da blir alt som en får en ekstra velsignelse. Dessuten kan du raskt miste alt du eier i en brann eller at noen stjeler det du er gladest i, bilen din eller pengene dine, til og med kan noen stjele identiteten din.

Jesus sier at vi burde samle oss skatter i himmelen hvor de ikke blir ødelagt, stjålet eller ruster. Dette betyr at vi burde jobbe for Herren istedenfor oss selv. Gode gjerninger kan bli belønnet i himmelen, men det vil ikke skaffe oss adgang til himmelen. Et godt studium kan være å finne ut de forskjellige seierkrasene som Gud vil gi oss som belønning når vi kommer til himmelen. En kristen med et hjerte for Herren vil imidlertid gjøre det som Herren vil ut fra kjærlighet til Kristus, ikke for å få belønninger.

Dette skriftstedet minner meg på historien om en gammel kone som ville ha med seg et bilde av familien i graven når hun skulle bli begravet. Familien gikk med på dette siden det var hennes siste ønske. Da far i huset skulle legge bildet i kisten, mistet han det, og rammen brakk og glasset knuste. Ut falt massevis med penger. Her ligger en lekse for oss alle: Vi kan ikke ta med oss pengene vi har tjent her i livet når vi dør.


 

 

Advertisements
%d bloggers like this: