11 oktober

«Du er ennå ikke femti år og har sett Abraham?» sa jødene. Jesus svarte: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Før Abraham var, er jeg.»

Johannes 8:57-58

DEN EVIGE KRISTUS

Under en samtale med jødene sa jødene “Du er vel ikke større enn vår far Abraham? Både han og profetene er døde. Hvem gir du deg ut for å være?” (Johannes 8:53). Da Jesus sa “Deres far Abraham jublet over å skulle se min dag. Han fikk se den dagen og frydet seg” (8:56), så raknet det for jødene i denne opphetede diskusjonen. De skjønte ikke hvordan Jesus kunne ha sett Abraham og omvendt.

Sannheten er at Jesus har eksistert før Betlehem. Han var til og med del i skapelsen (se eks. Hebreerne 1:2-3). Jesus selv sier at Han har eksistert før Abraham levde, og andre skriftsteder bekrefter dette. Jesus er personifiseringen av Gud. Faderen er åndelig skapning, og når Gud skal snakke ansikt til ansikt med menneskene, så blir Gud kjød i form av Jesus Kristus (Johannes 1:14) eller en pre-Betlehem åpenbaring av Ham. Samtidig som Jesus kom etter døperen Johannes, så hadde Han også vært før ham (1:15).

Jødene hadde problemer med å forstå at Jesus er en inkarnasjon av Gud som flere ganger har kommet ned til jorden for å snakke med menneskene. Da Gud besøkte Abraham i 1 Mosebok 18 så var det en pre-Betlehem åpenbaring av Kristus som kom til ham sammen med to engler. Når det der står at “Herren” snakket til Abraham, så er det “Yahova“, den selvoppholdte, evige Gud som snakket.


 

Advertisements
%d bloggers like this: