15 oktober

Jesus gråt.

Johannes 11:35

JESUS GRÅT

Dette er uten tvil det korteste verset i hele Bibelen. Menneskesønnen, Guds Sønn, var 100% menneske. Han hadde følelser, akkurat som oss. Han var redd for døden som ventet Ham på korset. Han spiste mat, trengte søvn og alenetid. Når Johannes 11:35 forteller oss at Jesus gråt, så burde det vise for oss at Han kunne bli lei seg og gråte – akkurat som oss.

Hva var det Jesus gråt for? Han hadde fått beskjed om at Lazarus var alvorlig syk, og Jesus visste at han skulle død. Det kan faktisk se ut som om Jesus med vilje ankom Maria og Marta etter at Lazarus var død. Jødene tolket Jesu tårer som et tegn på hvor glad Han var i Lazarus. Så hvisket de bak ryggen Hans at Han kunne ha reddet Lazarus fra å dø.

Så gråt Jesus for Lazarus som var død? Kanskje Han gråt for vennene sine som var så lei seg. Eller kanskje Han gråt på grunn av synden og mangelen på tro som de hadde. I Lukas 19:41 gråt Jesus over byen Jerusalem og de forferdelige tingene som skulle hende med menneskene der. Jesus viser oss at det er okay å gråte. Jesus gråt stille tårer. Han hylte ikke slik som sørgekorene folk kunne leie inn når noen hadde sovnet inn, men gråt stille og behersket. Jesus hadde trolig planlagt å vekke Lazarus fra de døde, så det var trolig ikke Lazarus selv Han gråt for, men vennene Hans.


 

Advertisements
%d bloggers like this: