16 oktober

Den som elsker sitt liv, skal miste det. Men den som hater sitt liv i denne verden, skal berge det og få evig liv. Den som vil tjene meg, må følge meg, og der jeg er, skal også min tjener være. Den som tjener meg, skal min Far gi ære.

Johannes 12:25-26

DETTE ER DITT LIV

Jeg er sjelden på TV, men jeg husker at da jeg var ung så jeg et program som het “Dette er ditt liv” med Harald Tussberg som programleder. De lurte en kjent personlighet til å komme til studio uvitende om at de skulle hylle livet til den personen, og ofte hadde de sporet opp tidligere venner og kjente, ofte folk som denne personen ikke hadde sett på en årrekke. Tårene rant og historiene kom trillende.

Hva gjør du med ditt liv? Jesus sa at den som elsker livet sitt skal miste det. Det kan virke rart at de som hater livet sitt skal få evig liv. Her ligger det nok muligheter for mange misforståelser. Men kanskje jeg kan forenkle det litt. Dersom du lever livet ditt for deg selv, tilfredsstiller deg selv, belønner deg selv, alltid tenker på ditt eget beste, så er det trolig at du vil bare gjøre det – glede deg selv. Noen gleder andre også, men ofte er det for det at det på en måte tilfredsstiller oss selv. Det er noe vi kan vinne på det. Men den som lever livet sitt for Jesus – so er villig til å være Jesu tjener, eller slave om du vil – den vil vinne evig liv. Du kan leve livet ditt for deg selv eller du kan leve det for Gud. Vil det ikke være bra å høre Jesus si “Godt gjort, du trofaste tjener!” til deg? Ofte blir folk frelst, og så vet de ikke hva de så skal gjøre. Finn ut hva Gud vil at du skal gjøre, og gjør det helhjertet. Hans belønninger er bedre enn hva denne verden kan gi.


 

Advertisements
%d bloggers like this: