2 oktober

«Kan det komme noe godt fra Nasaret?» sa Natanael. Filip svarte: «Kom og se!»

Johannes 1:46

KOM OG SE!

Allerede i kapittel 1 av Johannes evangelium gikk Jesus rundt og samlet inn de tolv disiplene sine. Johannes, evangelisten, og Andreas var de første to. De hadde vært to av dem som hadde fulgt etter døperen Johannes. De hadde hørt Johannes tale om Messias som skulle komme, og da Johannes hadde identifisert Jesus med “Se, Guds lam, som bærer bort verdens synd! Om ham var det jeg sa: Etter meg kommer det en mann som er kommet før meg, for han var til før meg” (Matteus 1:29-30). Jesus var vårt offerlam som døde i vårt sted slik at vi slipper å dø den annen død.

Så fant Andreas broren sin, Simon Peter, og sier opprømt at de har funnet Messias, Han som de gamle profetene hadde profetert om. Andreas førte Peter til Jesus. Dagen etter fant Jesus Filip og ba ham følge etter Ham. Da Filip fant Natanael og fortalte ham at de funnet Jesus, så lurte Natanael om det kunne komme noe bra fra Nasaret. Han indikerer kanskje at Messias skulle fødes i Betlehem, ikke i Nasaret.

Svaret til Filip er genialt! “Kom og se!” Dersom du lurer på om Gud har noe å tilby deg, så kom og se. Dersom du lurer på hva Ånden kan utføre, så kom og se. Mange av de store evangelistene gjennom tidene har blitt frelst fordi noen som ikke har vært berømte har kommet og invitert dem til å komme og se hva Gud kan gjøre for dem. Vi trenger ikke være verdensberømt for at Gud skal kunne bruke oss. Kanskje vi ikke leder mange til Herren, men uten å vite det kan vi kanskje lede en ny Spurgeon til Herren. Ingen er uviktige i Guds flokk, men vi er alle forskjellige personer med forskjellige evner. Kanskje det er noen du kan si “Kom og se” til.


 

Advertisements
%d bloggers like this: