20 oktober

Jeg er det sanne vintre, og min Far er vinbonden. Hver grein på meg som ikke bærer frukt, tar han bort, og hver grein som bærer frukt, renser han så den skal bære mer.

Johannes 15:1-2

“JEG ER DET SANNE VINTRE”

Jesus sier i dagens tekst at Han er den sanne vinranken (gresk “ampelos“), en vinranke som svinger seg rundt for å få bedre støtte. Jesus er den sanne, ordentlige vinranken, og Gud Faderen er vingårsmannen eller bonden, Han som tar seg av hele hagen. Bondens jobb er å beskjære greinene i vinranken slik at den kan bære mer druer.

Alle grenene i vinranken er et bilde på alle dem som fulgte eller følger etter Kristus. Grenene kommer ut fra Kristus som er “stammen”. De grenene som ikke bærer frukt skjærer bonden av. Dette kan bety enten at de som fulgte Kristus ikke virkelig var kristne, men bare kom til kirken. Det kan også bety at kristne som ikke har fruktbare liv for Herren blir hentet hjem tidligere enn ønsket. Den første teorien ser ut til å være den riktige, for disse visnende grenene blir kastet på ilden.

Dette kan også være et bilde på våre liv. Dersom vi ikke bærer frukter for Herren bør vi be om at Han må kutte vekk det i livene våre som er ubrukelig. På den måten kan vi gi mer frukter for Herren.


 

Advertisements
%d bloggers like this: