21 oktober

Ingen har større kjærlighet enn den som gir livet for vennene sine. Dere er mine venner hvis dere gjør det jeg befaler dere.

Johannes 15:13-14

JESU VENNER

Jesus sier at dersom vi gjør det Han befaler, så er vi ikke bare disiplene Hans, men vi er vennene Hans. Den som følger etter Kristus og gjør hva Han sier likner Kristus, og det er hva ordet “kristen” betyr. Jesus inviterer alle til å bli Hans venner. Ja, Han ønsker at vi alle skal bli Guds barn og adopteres av Ham. Som et adoptert barn får vi mange rettigheter som Hans naturlige barn (jødene) ikke får.

Jesus sier at “ingen har større kjærlighet enn den som gir livet for vennene sine“, og ingen beskrivelse kan vel passe bedre for Kristus. Han døde på korset slik at vi kunne få del i det evige liv. Han døde slik at vi slipper å dø den annen død. Ville du ha vært villig til å dø for en av vennene dine? Kanskje du svarer at det kommer an på hvem av dem det gjelder. Dersom vi er helt ærlige må vi innrømme at det er veldig lite trolig at vi ville være villig til å dø for vennene våre. Den nære familie har større sjans.

Mange sier stolt at de er venn med Jesus Kristus. Gjør de hva Jesus har befalt at de skal gjøre? Hvis ikke, så er de ikke venn med Jesus. I Norge har vi mange som kaller seg selv “kristne” uten at de vet hvordan de har blitt det. Oppfører du deg som Jesus gjorde? Lar du folk gjøre narr av deg for det du tror på? Er du en sann venn av Jesus som gjør alt det Han har befalt? Vi kommer ofte til kort i våre syndige legemer, men alt Jesus ønsker er at vi gjør hva vi kan.


 

Advertisements
%d bloggers like this: