23 oktober

Når en kvinne skal føde, er hun engstelig, for hennes time er kommet. Men når barnet er født, har hun glemt smertene i sin glede over at et menneske er kommet til verden. Også dere er engstelige nå. Men jeg skal se dere igjen, og hjertet deres skal glede seg, og ingen skal ta gleden fra dere.

Johannes 16:21-22

ENGSTELIGHET

Det er ikke lett å føde et nytt menneske inn til denne verden. Mange kvinner blir engstelige fordi de vet at det vil bli mye smerter, ofte i timevis. For noen som har hatt rier i over 24 timer, så er dette en erfaring de ønsker å glemme. Og glemme det gjør de så snart barnet er født. Når de får se det lille nurket er all engstelse like langt borte som øst er fra vest.

Jesus visste at disiplene var engstelige. Jesus hadde sagt flere ganger at Han skulle dø, men det så ikke ut til at det ville synke inn. Heller ikke når Jesus sa at Han skulle gå til sin Far forstod de hva Han mente. Men Jesus sa at de ville sørge når Han dro fra dem. Men sorgen ville ikke vare evig. Dette er tydeligvis en pekefinger rettet mot oppstandelsen. Jesus ville ikke forbli død, men ville bli levende igjen tredje dagen. Jesus snakker her ikke om den Hellige Ånd, men om seg selv. Disiplene skulle bli glade når de fikk se Ham, Jesus, igjen. Inne i disse versene kan det også ligge en slags “dobbel bunn” som vi kan ta til oss. I våre liv fulle av sorg og vanskeligheter er det godt å vite at en dag skal vi møte Kristus ansikt til ansikt. Å, for en dag det vil bli!


 

Advertisements
%d bloggers like this: