29 oktober

Jesus gjorde også mange andre tegn for øynene på disiplene, tegn som det ikke er skrevet om i denne boken. Men disse er skrevet ned for at dere skal tro at Jesus er Messias, Guds Sønn, og for at dere ved troen skal ha liv i hans navn.

Johannes 20:30-31

GRUNNEN TIL JOHANNES EVANGELIUM

Hvorfor gjør du alt det du gjør? Jobber du fordi du liker jobben din, eller jobber du kanskje fordi du får penger for det slik at du kan betale regningene dine og kjøpe mere ting. Alt vi gjør har en årsak – en grunn til at vi gjør det. Til og med vår menneskelige kjærlighet gjør vi for å glede oss selv.

Hvorfor skrev Johannes Johannes evangelium? Han skrev det faktisk ned i Johannes 20:31. Johannes skrev sitt evangelium “for at dere skal tro at Jesus er Messias, Guds Sønn, og for at dere ved troen skal ha liv i hans navn“. Johannes ønsket at alle som leser boken han har skrevet skal tro på Gud. Hvorfor det? Fordi han elsker Gud og ønsker å gjøre Hans vilje.

En predikant som går opp på talerstolen gjør også det for en grunn. Det er ingen grunn å skjule at predikantene ønsker at mennesker skal komme til frelsen; ikke først og fremst for predikantens skyld, men for Guds skyld. Hvorfor skriver jeg denne boken? For å bli berømt? For å bli rik? Nei, for å dele Guds ord med andre. Min bønn er ar denne boken vil bli en velsignelse for noen som leser i den.


 

Advertisements
%d bloggers like this: