7 oktober

Jesus svarte: «Jeg er livets brød. Den som kommer til meg, skal ikke hungre, og den som tror på meg, skal aldri tørste.

Johannes 6:35

“JEG ER LIVETS BRØD”

Kapittel 6 av Johannes evangelium startet med det sore miraklet da Jesus mettet de fem tusen, et mirakel så stort og så viktig at det er nevnt i alle de fire evangeliene. Foruten fem tusen menn var der også kvinner og barn tilstede. Det er ikke umulig at der var rundt 20.000 mennesker tilstede, noe som gjør miraklet enda større.

Det var ikke så lenge etter dette at Jesus sa de velkjente ordene “Jeg er livets brød”. Det er helt på det rene at Jesus her ikke snakket om fysisk brød, men om åndelig føde. Selv manna fra himmelen var fysisk føde som mettet alle jødene da de vandret gjennom ødemarken i 40 år. Men vi er ikke bare fysiske skapninger, men vi er også åndelige skapninger. Den åndelige delen av oss mennesker må fylles, og bare Gud kan fylle den slik at vi ikke er sulten lengre.

Vi er hva vi spiser. Rent fysisk er vi sunne dersom vi spiser sunn mat, og vi er usunne dersom vi spiser usunn mat. Sjelen vår er personligheten vår. Vi er også hva vi spiser her. Alt vi putter inn i oss av hjernemat vi forme oss som mennesker, vi spiser kunnskap som gjør oss til leger, lærere eller sykepleiere. Vi er også hva vi spiser på det åndelige området også, men der finnes bare to typer mat for ånden vår, Guds mat eller djevelens mat. Dersom vi spiser mye åndelig mat fra Bibelen vil dette påvirke den åndelige delen av oss på en positiv måte. Dersom vi tar inn mye syndig mat vil dette få oss til å leve et liv langt borte fra Gud, og vi vil ikke være i stand til å vokse åndelig.


 

Advertisements
%d bloggers like this: