11 november

Bli ikke forundret om verden hater dere, søsken. Vi vet jo at vi er gått over fra døden til livet, for vi elsker våre søsken. Den som ikke elsker, blir værende i døden.

1 Johannes 3:13-14

DØDEN ELLER LIVET

Den som tror på Jesus og tar imot Ham er allerede gått over fra døden til livet. Den som ikke tror på Jesus lever i døden. Han eller hun lever et liv som er styrt av synd, og den som ikke tar imot Kristus blir værende i døden. Den som har gått over fra døden til livet ved tro på Jesus Kristus vil bli hatet av denne verden. Dersom du seiler livets skute uten at det blåser storm rundt deg, så må du sjekke kompasset ditt. De hatet Jesus, og dersom vi er lik Jesus (det er det ordet “kristen” betyr), så vil de hate oss også.

Et kjennetegn på at vi er gått over fra døden til livet er at vi elsker. Vi elsker våre søsken. Igjen kan dette bety fysiske søsken født av samme mor eller ha en billedlig betydning; våre søsken i troen. 1 Johannes 3:15 fortsetter med å si “Den som hater sin bror, er en morder“. Dette er fordi en kristen skal være så fylt med kjærlighet at det bobler over og drypper på andre mennesker. Jesus elsket oss så mye at Han ga livet sitt for oss. Vi skal igjen elske våre søsken så høyt at vi er villig til å då for dem. Det er det største offer som er mulig å gi.


 

Advertisements
%d bloggers like this: