12 november

Og dette er hans bud: Vi skal tro på hans Sønn Jesu Kristi navn og elske hverandre, slik som han bød oss.

1 Johannes 3:23

GUDS BUD

Vi blir alltid fortalt at vi skal holde Guds bud. Samtidig blir vi fortalt at de 10 bud er vår tuktemester som skal til for å vise oss at det er umulig å holde alle budene. Først når vi innser at vi ikke klarer å holde alle budene innser vi at vi ikke kan komme til himmelen ved egne gjerninger. Vi trenger Guds nåde, og Kristus er den eneste veien til frelse og evig liv.

I dagens vers står det at Guds bud er å tro på Jesus og elske hverandre. Dette kan synes å være ett lett bud. Vi forkorter ofte dette verset og sier at Guds bud er å tro på Jesus – ergo alt vi trenger å gjøre er å innse at vi er syndere og ta imot Kristus og Hans frelse. Dette er vel og bra, men vi må ikke glemme hva Bibelen sier om kjærligheten. Kjærligheten er ikke bare beviset på at Kristus lever i oss, men det det er hvordan vi kan vitne om Jesus.

Da jeg knelte på kne og ba Jesus om å frelse meg, så hadde jeg sett Guds kjærlighet i aksjon. Jeg innså at de kristne som vitnet til meg hadde en kjærlighet i livet sitt som jeg ikke hadde og ikke forstod. Jeg sa “ja” til Jesus og Hans kjærlighet til meg – demonstrert i livene til andre mennesker.


 

Advertisements
%d bloggers like this: