14 november

” Mine kjære, la oss elske hverandre! For kjærligheten er fra Gud, og hver den som elsker, er født av Gud og kjenner Gud.

1 Johannes 4:7

GUD ER KJÆRLIGHET

Som 1 Johannes 4:8 sier; Gud er kjærlighet. Apostelen Johannes oppfordrer oss her til å elske hverandre. Han henvender seg til “agapetos”, de som er elsket med agape-kjærlighet. Det synes åpenbart at han her henvender seg til de kristne generelt. Johannes første brev ble trolig sirkulert fra menighet til menighet. Han kaller av og til de originale leserne for “barn” (se 1 Johannes 2:1 og 3:7).

Den kjærligheten vi skal elske hverandre med er agape-kjærlighet, det vil si: Guds perfekte kjærlighet. Kjærligheten har vi fått fra Gud, og den som er født av Gud, det vil si har tatt imot Kristus som sin Frelser, han elsker slik som Gud. Kjærligheten er kjennetegnet på at en hører Gud til og at en kjenner Ham. Den som ikke elsker, sier 4:8, har aldri kjent Gud. En sint person som hater sin bror eller alle har ikke Gud levende inni seg.

All sann kjærlighet har sitt opphav fra Gud. Gud elsket oss så høyt at Han ga det kjæreste Han eide. Han er blitt vårt forbilde når det gjelder kjærlighet. Fordi Han elsket oss kan vi elske andre. Det at vi elsker andre er igjen bevis på sann omvendelse.


 

Advertisements
%d bloggers like this: