15 november

Ja, dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder.

1 Johannes 4:10

KJÆRLIGHET ER…

Jeg husker fra min barndom flere tegninger av en naken gutt og en naken jente som skulle illustrere hva kjærlighet er. En sa “Kjærlighet er… å gi mer enn du får”. Så var det en tegning av denne gutten og jenta som holdt på noen innpakkede gaver.

Vi ser ofte kjærlighet som noe fysisk man gir til noen. Sannheten er nok at vi føler oss bra når vi gjør noen glade. Det er imidlertid viktig at sann kjærlighet har ingenting med materielle ting å gjøre. Vi tror at vi elsker Gud når vi gir Ham tienden og synger sanger som priser Ham. Dette er riktignok tegn på kjærlighet, men kjærlighet er så mye mer. Jesus elsket oss nok til å dø på korset for oss. Hvem elsker du så høyt at du ville være villig til å dø for dem? Skal jeg være ærlig, så er listen min ganske kort.

Å gi er et bilde på kjærlighet. Men hva er du villig til å gi – til din familie, til arbeidskolleger, til naboer, til ukjente som lider, til Gud? En viss fariseer mente han gjorde det bra. Han fastet to ganger i uken og ga tiende. Han gjorde ikke alle syndene som alle andre gjorde (Lukas 18:10-13). Men han manglet kjærligheten. Kjærligheten er vakkert beskrevet i 1 Korinterbrev 13.


 

Advertisements
%d bloggers like this: