2 november

Dette er budskapet vi har hørt av ham og forkynner for dere: Gud er lys, det finnes ikke mørke i ham.  Sier vi at vi har fellesskap med ham, men vandrer i mørket, da lyver vi og følger ikke sannheten.”

GUD ER LYS

Dette er et kjent tema gjennom hele Bibelen. Jesus er verdens lys, og når vi tilhører Ham er vi også verdens lys. Gud er lys, det finnes ikke mørke i ham. Lyset er ikke bare et bilde på alt som er godt, men lys betyr også varme. Lyset er ærlighet. Lyset avslører absolutt alt. Lyset er det motsatte av mørke. Vi snakker ofte om mørkets makter. Vel, Gud er lysets makt. Lyset er bra for oss.

Allerede i 1 Mosebok 1 blir vi fortalt at Gud skilte lyset fra mørket. Mørke er når lyset ikke er til stede. På samme måte må de som tilhører Gud vandre i Hans lys og holde seg borte fra mørket. De som vandrer i mørket følger løgn istedenfor sannhet. Mørke og lys kan aldri bli spleiset sammen. De er motsatte poler som skubber den andre vekk.

Guds Ord er vårt lys. Salme 119:105 sier “Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti.” Lyset gir oss informasjon, opplyser oss om hvordan ting virkelig er. Lyset er et bilde på renhet, hellighet, godhet og sannhet. Avspeiler livene våre slike egenskaper som Gud har?


 

 

Advertisements
%d bloggers like this: