22 november

Og dette er kjærligheten: at vi lever etter hans bud. Dette budet har dere hørt fra begynnelsen, og det skal dere følge.

2 Johannes 6

FRA BEGYNNELSEN

Nok en gang skriver apostelen Johannes om kjærligheten. Hvorfor er kjærligheten så viktig? I mine år i England dro jeg rundt og talte i forskjellige menigheter, og ofte var kjærlighet på menyen. Grunnen er at kjærligheten er livsviktig for en kristen. Jeg vil illustrere det slik: Tenk på troen som en bil som kjører deg til himmelen. Kjærligheten er drivstoffet som får bilen til å fungere. Dersom du har en bil må du også ha drivstoff dersom du vil komme deg noe sted. 1 Korinterbrev 13:2 sier “Om jeg har all tro, så jeg kan flytte fjell, men ikke har kjærlighet , da er jeg intet“. Dette er viktig å forstå for den kristne.

Den utvalgte fruen og barna hennes hadde hørt budet om kjærlighet “fra begynnelsen“. Dette med kjærlighet er så grunnleggende for den kristne at hele Nye Testamentet er gjennomsyret av det. Guds bud er at vi skal leve i kjærlighet. Til og med vi på 2000-tallet vet at kjærlighet er viktig. Hvor mange har ikke hørt den gylne regel, at vi skal elske nesten vår som oss selv? At vi skal gjøre mot andre slik vi ønsker at de skal gjøre mot oss? Alt dette hviler på en aktiv kjærlighet i livene våre. Kjærlighet er egentlig et verb. Kjærlighet skal få oss til å gjøre noe.


 

Advertisements
%d bloggers like this: