25 november

Den eldste hilser den kjære Gaius, som jeg i sannhet elsker.

3 Johannes 1

GAIUS

Tenk om navnet ditt var nevnt i Bibelen. Det ville bli lest av mange mennesker igjennom hundrevis av år. Gaius var en slik mann. I Apostlenes gjerninger 19:29 leser vi at han var fra Makedonia og at de jobbet sammen med Paulus. I Romerne 16:23 takker Paulus Gaius fordi han var verten hans. Til slutt nevnte Paulus at Gaius døpte istedenfor ham i 1 Korinterbrev 1:14. Gaius var tydeligvis en viktig brikke under Paulus misjonsreiser og var veldig involvert i å bringe evangeliet ut til verden.

Johannes skriver til flere i hans tredje brev. Den første er Gaius. Johannes identifiserer seg selv nok en gang som “den eldste” og sier at Gaius er en kjær venn. Dette illustrerer at brødre og søstre i Kristus kan være kjærere enn våre fysiske søsken. Det at en har Kristus felles skaper et utrolig strekt bånd mellom Guds barn – samme hvilken nasjon man kommer fra eller hvilken hudfarge man har.

Hva tenker folk når de hører navnet ditt? Er du en velsignelse for andre? Bringer du evangeliet ut til de som er ikke-troende? Eller sier de negative ting om deg på grunn av oppførelsen din?


 

Advertisements
%d bloggers like this: