25 desember

“På pannen hennes sto skrevet et navn med hemmelig mening: «Babylon den store, mor til horene og til alt som er motbydelig på jorden.» Og jeg så at kvinnen var beruset av blodet fra de hellige og fra Jesu vitner.”

Johannes åpenbaring 17:5-6

BABYLON DEN STORE

En av englene førte Johannes ut i ødemarken hvor han fikk se en kvinne sitte på et skarlagenrødt dyr (Johannes åpenbaring 17:3). Dyret hadde de velkjente syv hodene og ti hornene. Disse hodene er syv fjell (17:9), noe som gjør at de fleste har identifisert Roma som dyret. Kvinnen, som var kledd i rødt, hadde et navn skrevet i pannen som hadde en hemmelig betydning. Det sa “Babylon den store, mor til horene og til alt som er motbydelig på jorden“. Dette “Babylon” er ansvarlig for å ha tatt livet av utallige kristne opp gjennom tidene.

Selv om det har blitt skrevet en del om at Babylon skal igjen bli bebodd i våre dager, så er den tradisjonelle forståelsen av denne profetien at ordet “Babylon” er et navn som er brukt billedlig. Babylon var den mest kjente byen i det gamle Mesopotamia 94 km sørvest for Bagdad. Babylon er også identisk med “Babel”. Det er det greske ordet for det akkadiske ordet som betyr “Porten til gudene”. Babylon har således alltid vært et bilde på avgudsdyrkelse og falsk religion. Hvem er så det “Babylon” vi leser om her i 17:5-6? Mange tror at det er et bilde på den Romersk Katolske kirken, siden den ser ut til å være plassert i Roma. Ingen har utryddet flere kristne opp igjennom tidene enn dem. De tilba “de hellige” og Maria, og dersom folk ønsket å gjøre Bibelen tilgjengelig for alle, ble de ofte brent på bålet. De har også tatt inn statuer fra andre religioner og gitt dem ny mening. Tilbedelsen av Artemis statuer ble omgjort til tilbedelse av Maria statuer og så videre…


 

 

Advertisements
%d bloggers like this: