16 februar

“Noah var seks hundre år gammel da vannflommen kom over jorden.

Så gikk Noah og hans sønner, hans hustru og hans sønnekoner med ham inn i arken for å berge seg for vannflommen.”

1. Mosebok 7:6-7

NOAH ENTRER ARKEN

I dag leser vi at Noah tok med seg familien sin, sin kone, sine tre sønner, og deres koner, og de gikk alle inn i arken. De gikk inn for å bli berget fra vannflommen, noe som sier at de trodde på hva Gud hadde sagt om at det skulle komme en vannflom som utslette alt liv som fantes på jorden.

Vannflommen kom over jorden det året Noah fylte 600 år. Det vil si at sønnene hans var ca. 100 år gamle, dersom de alle var født når Noah var 500 år gammel (5:32). Videre kan en si at det er meget mulig at Gud mente det var 120 år til flommen (6:3) da han profeterte menneskenes undergang. Det kan se ut som om Gud kontakten Noah etter at hans sønner var født, noe som vil tilsi at han jobbet på arken i mindre enn 100 år, men Bibelen er ikke alltid kronologisk, og der finnes en del gjentagelser i skriftene også som ofte gjør det helt bombesikkert når man regner ut år som har gått.

Det er jo mulig at årene har blitt avrundet for enkelthetens skyld. En ting er sikkert; Noah bygde arken, og hele familien hans kunne gå inn i den for å bli reddet fra den forferdelige, kataklysmiske katastrofen som skulle feie over jorden.

Når Gud sender en dom elelr katastrofe over jorden, så forbereder Han alltid en vei til frelse hvor de som følger Ham kan komme unna. I Egypt smurte de blod på dørkarmene sine for at dødsengelen skulle gå dem forbi…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: