18 februar

“I det år av Noahs liv da han var seks hundre år gammel, i den andre måneden, på den syttende dag i måneden, den dagen brast alle kilder i det store dyp, og himmelens sluser ble pinet.”

1. Mosebok 7:11

VANNET FLOMMER OPPENFRA OG NEDENFRA

Det fortelles om en liten gutt som flyttet fra Bergen til Oslo i den tiden da det fremdels fantes noe som het kristendoms undervisning her i landet. Da læreren fortalte om Noah og vannflommen, sa læreren så dramatisk hun kunne “Og det regnet i førti dager og førti netter!” Det var da den lille eksil-bergenseren utbrøt “E’ det nokke då?”

Førti døgn med regn synes kanskje ikke mye for en fra Bergen, og folk opp igjennom tidene har sikkert lurt på hva som var så forferdelig med Noahs flom.

Det vi leser om i dagens tekst var en kjempestor global katastrofe som forandret utseendet på hele planeten vår.

Når det står at alle kilder i det store dyp åpnet seg, så snakker vi her om sterke, kraftige fontener av både vann og lava som med stor kraft sprengte seg ut fra jordens indre, gjerne ved å lage jordskjelv i samme prosessen. Jordens tektoniske plater må ha beveget seg mye både frem og tilbake med de resultater det kan ha hatt.

Videre leser vi om at himmelens sluser åpnet seg. Det var ikke bare regn som kom ned, men det var verre enn styrtregn. Vannet som før syndefloden lå som et beskyttende lag rundt jorden og beskyttet jorden fra ultrafiolette stråler og andre stråler også, brøt plutselig sammen og falt ned på jorden med et kjempe plask.

Fjell og daler ble dannet sammen med kull og olje på en meget kort stund, og klimaet på jorden forandret seg så mye at mammuter ble hurtigfrosset med mat i munnen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: