22 februar

“Femten alen høyt steg vannet over fjellene og skjulte dem.”

1. Mosebok 7:20

PÅ VERDENS TOPP

Dagens skriftsted er kort, men viktig. Det sier at ikke bare var arken over de høyeste fjelltoppene, men de var 15 alen (22,5 fot) over de høyeste fjelltoppene.

Det er klart fra sammenhengen når en leser videre at Ararat fjellet var en av disse fjelltoppene som var dekket med vann, og Ararat er ca 17.000 for høyt. Kan noen påstå at en oversvømmelse som går over 17.000 fot over havets nivå bare er en lokal flom? Når en studerer Bibelen grundig, så er det klart at dette må ha vært en global flom som dekket hele jorden.

Det minner meg på at når jeg som kristen står fremfor Gud, så ser han ikke alle feilene mine, men det er bare fordi Jesus har fullstendig dekket meg med Hans blod. Alt Gud Faderen ser er Jesus Kristus og Hans blod. På samme måte som alle gjellene var fullstendig dekket av vann, så er jeg fullstendig dekket av Kristi kjærlighet. Jeg tror aldri at jeg vil forstå Guds kjærlighet til oss, syndige skapninger, men jeg kan tro på det. Kristi frelsesverk er så stort at hvem som helst som vil kan bade i det.

Spiller det noen rolle om vi tror på skapelse eller en verdensomfattende syndeflod? Disse fortellingene i Bibelen forteller oss om Guds storhet og kraft. Inge ting er umulig for Ham. Og siden Han har gjort disse tingene og masse annet, så er Hans frelsesverk også kjempestort og uten sidestykke, og er stort nok for alle som vil påkalle Hans navn. Ikke reduser Bibelens Gud til en liten Gud som knapt kan gjøre noe. Da kan du like gjerne lage en liten husgud som kan stå på peishyllen hjemme, men den kan ikke frelse deg…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: