25 februar

“Og vannet ble stående høyt over jorden i hundre og femti dager.”

1. Mosebok 7:24

SYNDEFLODENS KALENDER

I dagens tekst finner vi at vannet ble stående høyt over jorden i 150 dager. Dette får oss til å stille oss spørsmålet “Hvor lenge varte flommen?” For en ivrig Bibelstudent er det mulig å finne svaret på hvor lenge Noah og hans familie var om bord på arken.

I 1M 7:11 leser vi: “I det år av Noahs liv da han var seks hundre år gammel, i den andre måneden, på den syttende dag i måneden, den dagen brast alle kilder i det store dyp, og himmelens sluser ble åpnet.” Det er ingen tvil om at vi her snakker om begynnelsen på syndefloden.

Så, i 8:14 leser vi: “I den annen måned, på den tjuesjuende dagen i måneden, var jorden helt tørr.”

Dette bringer oss til ett år og ti dager når vi regner ut dette enkle regnestykket.

Bibelen forteller oss at de ikke så fjell i sju måneder. Det minner neppe om en lokalisert flom, men en verdensomspennende flom.

Andre enkle regnestykker sier at det regnet i nesten en og en halv måned, og 150 dager tilsier fem måneder. Når vi tenker på Noahs flom, så tenker vi ofte bare 40 dager og 40 netter, men for den som bryr seg om å studere hva skriftene faktisk sier, så er det klart at dette var en stor hendelse som hadde stor påvirkning på hele jordkloden vår.

Førti dager med regn i Bergen er ingen ting. En gang da jeg jobbet i en barnehage i Bergen, ble jeg fortalt at det bare hadde vært fire dager uten regn så lang det året. Vi var da i april måned.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: