16 januar

“Da ble begges øyne åpnet, og de skjønte at de var nakne. Så flettet de sammen fikenblad og bandt dem om livet.”

1. Mosebok 3:7

ÅPNINGEN AV ØYNENE

Det virket så enkelt. Adam og Eva kunne spise av alle trær i hele hagen – unntatt et. Dette er snakk om menneskenatur. Dersom du sier til barna dine “ikke rør”, så er det klart at de vil røre det. Det er slik vi er!

I filmen “Ronja røverdatter” ser vi hvordan det er med denne uimotståelige trangen. Hun oppsøkte farene slik at hun kunne forsøke å unngå dem. Også i “Ringenes Herre” måtte både folk som Aragorn og Faramir bli fristet av ringen for å se om de kunne motstå den. Det tar utrolig styrke  å kunne motstå fristelse, men med Gud er ingenting umulig. Han kan styrke sine.

At Adam og Evas øyne ble åpnet, betyr at de ble oppmerksom på og fikk forståelse for hva de hadde gjort. Det spiller ingen rolle hva de gjorde; de adlød ikke Gud, og all synd har konsekvenser. De var ulydige mot Gud, og så snart de hadde tatt en bit av frukten, så innså de hva de hadde gjort. (For øvrig; det står ikke hvilken frukt dette var snakk om. Det står ikke eple eller banan. Mest trolig er det en frukt vi verken har sett før eller siden.)

Til slutt ser vi at Adam og Eva forsøkte å dekke over synden sin. Vi må ikke glemme at Gud er allvitende, og det er ikke noe vi kan gjøre for å skjule oss fra Ham. Han vet hvor mange hårstrå vi har (Lukas 12:7), og Han kjenner oss fra topp til tå. Dersom vi synder, nytter det ikke å gjemme oss fra Ham. Vi må tilstå og be om forlatelse for våre synder, så vil Han tilgi oss (1. Johannes 1:9).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: