17 januar

“Adam sa: Kvinnen som du ga meg til å være hos meg, hun ga meg av treet, og jeg åt.”

1. Mosebok 3:12

“DET ER IKKE MIN SKYLD!”

Vi mennesker er flinke til å skylde på andre. Dersom noen blir mordere, så sier vi “Det er ikke hans skyld, han hadde en vanskelig barndom!” Når noen vokser opp ned en homofil livsstil, så sier vi “Det er ikke hans skyld, han ble født sånn!”

Selv om vi har hatt vanskelige liv, så er det helt på det rene at vi er underlagt Guds lover. Vi har ikke på noen måte lov til å ta livet av noen selv om vi har vært misbrukte som barn. Det vil kanskje gi oss en bedre forståelse av hva som skjedde, men det unnskylder det på ingen måte.

Adam skylte på Eva. Eva skylte på slangen. Slangen var djevelen selv, og det ville ikke ha gjort den noe godt å forsøke å skylde på noen andre.

Se på dagens tekst igjen. “Kvinnen som du ga meg…” Ser vi her en pekefinger mot Gud? “Hadde ikke du gitt meg dette kvinnemennesket, så hadde jeg ikke syndet!”

Ofte gir vi Gud skylden på alle våre problemer. Det at Gud tillater enkelte ting, betyr ikke at det er Hans vilje. Ofte er det synden i seg selv som har skylden. Dersom vi ikke hadde syndet, så ville vi fremdeles ha gått rundt i hagen med Gud. Men, menneskets natur er å tilfredsstille seg selv. Vi synder ikke fordi Adam gjorde det, eller fordi Gud har fått oss til å gjøre det, vi synder fordi vi er syndere, og det er hva syndere gjør.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: