20 januar

“Og til Adam sa Han: Fordi du lød din hustrus røst og åt av treet som jeg forbød deg å ete av, skal jorden være forbannet for din skyld.  Med møye skal du nære deg av den alle dine levedager.

Torner og tistler skal den bære for deg, og du skal ete av markens vekster.”

1. Mosebok 3:17-18

JORDENS FORBANNELSE

Da Gud skapte hele jorden var alt “overmåte godt” (1:31), det var ingen nød, ingen død, ingen lidelse, ja, ingenting “ondt”.

Da synden kom, ble alt forvandlet som ved et trylleslag.

Torner og tistler kom frem. Dette hadde ikke eksistert på jorden før! De vakre rosene kunne nå bringe smerte, dersom man ikke var forsiktig. Alt dette fordi jorden ble forbannet p.g.a. Adams synd. Død og lidelse skulle bli en dagligdags ting i verden etter at uskyldighetens tidsperiode på jorden var over. Menneskene hadde blitt klar over hva synd er, og de måtte betale dyrt for det.

På denne dagen døde mennesket åndelig. Etter denne dagen ville alle som ble født på jorden bli født som syndere. Da Gud Herren sa at de ville dø dersom de spiste av eplet, så hadde Gud rett.

Adam og Eva falt ikke døde om, men cellene i kroppene deres begynte å dø. Det var ikke meningen at de skulle dø i det hele tatt, så det tok flere århundrer før de døde, men de begynte å dø. Åndelig døde de med en gang. De kunne ikke lenger gå med Gud i hagen, ettersom Gud, som riktignok elsket Adam og Eva, ikke kunne tåle synd. De måtte sendes bort, og de måtte jobbe hardt. Den samme “møye” er nevnt her for mannen som med kvinnen. Alle som blir født på nytt for gjenopprettet den åndelige delen inne i seg, og er på nytt i stand til å ha felleskap med Gud og kan kommunisere med Ham.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: