21 januar

“I ditt ansikts sved (svette) skal du ete ditt brød, inntil du vender tilbake til jorden, for av den er du tatt av. Støv er du, og til støv skal du vende tilbake.”

1. Mosebok 3:19

HARDT ARBEID SOM STRAFF

Fra dagens Bibelord kan vi se at det er mannens ansvar å gå ut og arbeide for å forsørge familien. Det lette arbeidet som Adam hadde i hagen som Guds gartner ble byttet ut med en svett bonde som jobber hele dagen.

Gud ga ikke menneskene lov til å spise kjøtt enda. Det kom først etter syndefloden under regnbuepakten. De skulle spise frukt og grønnsaker, noe som ville gi dem nok næring før farlige ultrafiolette stråler m.m. kom til jorden. Dette var selvsagt etter Noah og arken.

Vi skal se mer på syndefloden i februar. Denne måneden skal vi fortsette å legge et grunnlag for å forstå skapelseslæren ved å se på de første 5 kapitlene i 1. Mosebok.

Adam som gikk med Gud Herren i Edens hage virket som en storslått og viktig figur. Etter syndefallet ser vi ham som en neve jord. “Støv er du, og til støv skal du vende tilbake.”

Selv om mennesker er fantastiske skapninger som Gud elsker, så er det viktig å vite at dersom Gud ikke får helbredet den åndelige delen av oss (som skjer når vi blir frelst), så er vi bare støv – skit – en neve jord. Ikke så spesielt, hva? La oss alle gi oss selv til Gud slik at han kan gjenopprette den ødelagte delen som finnes inne i alle mennesker; den åndelige delen av menneskene som gjør at vi kan være i kontakt med Gud. Dette tomrommet er det bare Han som kan fylle. “Sex and drugs and rock-and-roll” kan ikke fylle det.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: