6 januar

“Og Gud skapte de store sjødyrene og alt levende som rører seg, som vrimler i vannet, hvert etter sitt slag. Og Gud så at det var godt.”

1. Mosebok 1:21

DE STORE SJØDYRENE

Mange har sagt at det ikke har fantes dinosaurer på jorden i millioner av år. Dette er ikke nødvendigvis sant.

Vi må huske på at ordet “dinosaur” er et nytt ord, oppfunnet av Sir Richard Owen (1804-1892). Det betyr “fryktelig øgle”, og finnes ikke i litteratur eller skrifter før Owen fant det opp. Før dette ble dinosaurene kalt “drager“, og det er mange av dem både i Bibelen og i mange lands folklore. Bare tenk på Kina og Wales som har rike dragetradisjoner!

Hva står det da om drager i 1. Mosebok 1:21, vil du kanskje spørre.

Vel, det hebraiske ordet for “sjødyrene” i vers 21 er ordet “tannyin” eller “tannyim”. Det betyr “monster”, og kan brukes om sjø monstre, sjø slanger og hvaler (som det står i den engelske King James).

Har du noensinne tenkt på at Midgardsormen, Nessie eller Ogo Pogo (for å nevne noen få) kan ha sin opprinnelse i en virkelig sjøskapning? Midt på 80-tallet observerte over 40 mennesker en skapning i havet utenfor Australia (uavhengig av hverandre) en skapning som minnet om et sjø moster. Hva om de hadde rett?

Jeg vet at folk flest er enige om at dinosaurer i dag er utdødd, men i millionvis av år? Det kan ikke bevises vitenskapelig!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: