5 mars

“Han ventet enda sju dager, og sendte så igjen duen ut av arken.
Duen kom til ham da det led mot kveld, og se, den hadde et friskt oljeblad i nebbet. Da skjønte Noah at vannet var sunket bort fra jorden.”
1. Mosebok 8:10-11

DUEN KOMMER MED ET OLIVEN BLAD

Nok en gang venter Noah en uke før han sender ut duen. Denne gangen kommer duen tilbake med et olje blad eller oliven blad. Oliven trærne har lenge vært et bilde på Israel, og oliven trær er værharde trær som det vokser mye av i Israel. Både oliven og oliven olje har vært en stor eksportvare for jødene, og at duen hadde et slikt blad i nebbet virker nesten som et forvarsel om nasjonen Israel som skulle bli til senere.
Et tre som oliven treet, som vokser i vanskelige og steinete bakker, var et tegn på at vegetasjonen var begynt å vokse igjen. Det vitnet om at menneskene snart ville kunne bosette seg på jorden igjen sammen med dyrene fra arken.
Både frø og grener fra før flommen vaer rikt tilstede i de sedimentære jordlagene, og de kunne vokse igjen så snart det kom nok sollys og tørt land var tilgjengelig. Eksperimenter har vist at frø fra et bredt spekter av planter vil vokse opp t.o.m. etter flere måneder i saltvann. Faktisk, så forandret bare jordens vann seg gradvis og littegranne når det gjelder saltinnhold gjennom syndefloden, og definitivt ikke så mye at det forhindret overlevelse og formering av alle typer planter og sjødyr etter flommen.
Duen med et olivenblad i munnen var et tegn til Moses om at ting skulle bli bedre. For oss i dag er denne duen et symbol på fred verden over…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: