25 april

“I ville kløfter må de bo, i huler i jord og fjell.”

Job 30:6

HULEBOERNE

Job refererer her til hva de moderne paleontologer kaller “huleboere”. De var ikke ape-menn men etterkommere av de som ble spredt utover hele jorden fra Babel og så, for en eller annen grunn, ble forringet både mentalt og fysisk, men også åndelig. De flyktet til villmarken hvor de var “øde og forlatt” (Job 30:3). De ble “drevet ut av leiren” (30:5) av disse stammene som vant kampen om de beste regionene på planeten.

Har du hørt tidligere at huleboere levde for lenge, lenge siden under steinalderen? Jeg også! Sannheten er at det finnes mennesker den dag i dag som er huleboere. Kanskje de ikke er mentalt friske, eller kanskje de har meldt seg ut av en moderne verden hvor samholdet mellom mennesker blir visket bort. Kanskje de er en afrikansk stamme som alltid har bodd i huler. Huleboere finnes i dag!

Spiller det noen rolle om det finnes huleboere i dag? For meg gjør det det. Vi vet at Pildownmennesket er et bedrag, men alle disse andre såkalte “missing links” er heller ikke nok til å overbevise meg om at det finnes et mellomledd mellom ape og menneske. Hva med Neandertalerne? Ja, hva med dem? De var alle mennesker som levde like etter istiden. De led av mangelsykdommer fordi det var for lite næring i maten rundt dem, og dette påvirket dem i høy grad. De laget fangstredskaper og gravla sine døde. De laget også flere forskjellige pyntegjenstander som de brukte til pent. De var ikke apekatter!


 

Advertisements
%d bloggers like this: