Del 35: Avsluttende bemerkninger

Related image

Kjære leser, du som har reist sammen med meg på en lang reise over en veldig kort stund, og gjort enkelte pauser her og der, men aldri blitt lenge på ett sted. Jeg kunne ha ønsket å bli lengre på enkelte deler av reisen, men jeg var redd for å oppholde deg lenge på ett bestemt sted. Jeg håper reisen har blitt god for din sjels helse, og at du vil komme hjem med fornyet styrke, bedre helse og større kjærlighet for Gud, og med en stor appetitt for din daglige mat. Og før vi skilles ad og går hver til vårt, ber jeg om at du tillater meg å si noen få ord for å lette sinnet ditt.

For det første ville jeg ha ønsket at du hadde en bedre guide – en som kunne ha fortalt deg mye mer og på en penere måte enn det jeg har gjort; så kunne reisen ha blitt enda mer behagelig for deg og utbyttet ditt kunne ha blitt mye større enn det er nå. Men, slik situasjonen er, har jeg gjort det beste jeg kunne for å gjøre turen behagelig og nyttig: og jeg har følt det oppbyggende for sjelen min å skrive denne boken, og jeg takker Gud for det.

Der er enda et ord i hjertet mitt som jeg ønsker å si til deg, og det er dette: Dersom du har funnet noen nytte på denne korte reisen, eller du tror det det kunne bli gjort behagelig og nyttig, så reis samme veien på ny med Bibelen i hånden; og dersom du har noen venner som har interesse for slike ting, så inviter dem til å dra med deg. Det er behagelig å gjøre denne runden i selskap med fire eller fem sjeler som elsker sannheten. La dem bli formant til ikke å overse skjønnheten til nådestolen og rivningen av forhenget.

Ett siste ord. Når du går inn i det helligste og Kristus er mest dyrebar for din egen sjel, så la meg gi uttrykk for interesse for bønnene dine – at du vil nevne meg i din bønn og at du vil åpne munnen din med frimodighet og gjøre kjent evangeliets mysterium.

Be også for oss, at Gud må åpne en dør for Ordet, så vi kan forkynne Kristi hemmelighet. For det er for dens skyld at jeg er i lenker. Be om at jeg kan åpenbare den ved å tale som jeg bør” (Kolosserne 4:3-4).

Be om at enhver kristen leser kan bli guidet inn til sannheten, bli fylt med kjennskap til Hans vilje, og i all visdom og åndelig forstand øke i kjennskap til Gud. Dette er denne forfatterens oppriktige ønske og bønn.

Amen!


 

%d bloggers like this: