1 april

Txt: Romerne 8:35-39, Filipperne 2:15

FØDSELSDAG FØRSTE APRIL

“Happy birthday to you,” sang Bjørn og Marit mens mor bar en kake bort til bordet. “Gratulerer med dagen, pappa!” Far strålte som en sol mens mor satte ned kaken, med kjempemange lys på, like foran ham.

“Blås ut lysene, pappa!” sa Bjørn.

“Og ikke glem å ønsk deg noe,” la Marit til.

“Javel!” svarte far. “La oss se…” Han lukket øynene sine og tenkte et lite øyeblikk. Så trakk han pusten dypt og blåste. Alle lysene slukket, men et lys blusset opp igjen. “Obs!” sa far. “Ser ut som jeg ikke klarte alle.” Han forsøkte å blåse en gang til, men den lille flammen kom raskt tilbake. Han prøvde en gang til, men med samme resultat. “Hei,  vent nå litt!” sa han mens Bjørn og Marit brølte av latter. Far så på kakelyset som brente fremdeles. “Det er et narrelys, ikke sant? Hvem av dere fikk ideen om å narre deres stakkars gamle far?” brummet han lekent.

“Sånn går det når du har fødselsdag første april,” ertet Bjørn. “Gratulerer med dagen, og gratulerer med første april!”

“Bjørn kjøpte det kakelyset i Morrohuset,” rapporterte Marit fnisende. “Det er et spesielt lys som ikke kan blåses ut. På esken står det at du må legge det i vann for å slukke det.”

“Jeg vedder at jeg kan blåse det ut,” sa Bjørn skråsikkert. Han prøvde, men uten å lykkes. Marit forsøkte også, og til og med mor forsøkte, men ingen klarte det.

“Det spesielle kakelyset minner meg om hva Gud har gjort for oss og alle som kjenner Jesus som sin Frelser,” sa far da mor delte opp kake og ga alle et stykke. “Hann har gitt oss det privilegium å være lys i denne verdenen. Når vi lar synd komme inn i livene våre, så blåser det mot lysene våre, og de begynner å flakke, og noen ganger kan det gjøre oss ganske ueffektive. Herren må av og til disiplinere oss, men Han tillater aldri at lysene våre slukkes helt. La oss takke Ham for det, og la oss stole på at Han vil hjelpe oss til å holde livene våre borte fra synden slik at andre vil se lysene våre mens vi skinner for Jesus.”

Hva med deg?

Er du ikke glad for at ingen ting kan skille Guds barn fra Hans kjærlighet? Undersøk livet ditt, og dersom der er en synd som ulydighet, en løgn, eller en slem handling som blåser mot “lyset” ditt – ditt vitnesbyrd for Ham – og får det til å flakke, så bekjenn det til Gud og be Ham om å tilgi deg. Takk Ham for at du alltid tilhører Ham, og stol på Ham hver dag at Han vil holde deg vekke fra synd. Med Hans hjelp kan du opprettholde et godt vitnesbyrd for Ham.

Verken høyde eller dybde eller noen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet

Romerne 8:39

Dagens nøkkelord: INGEN TING KAN SKILLE DEG FRA GUDS KJÆRLIGHET

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: