16 november

Txt: Johannes 6:56-58

SØPPEL INN – SØPPEL UT

Guri var sinna på seg selv. Hun kunne ikke huske at hun noen gang hadde bannet eller sagt et stygt ord. Men i det siste, når hun ble sinna eller ting ikke gikk hennes vei, så var det første som inn i hodet hennes stygge og forferdelige ord. En kveld skjedde det uunngåelige. Da Guri hjalp mor med oppvasken mistet hun et glass og knuste det, og et banneord smatt ut.

Mor så sjokkert på henne! “Guri! Hva var det du sa?”

Guri begynte å gråte mens hun forsøkte å forklare seg. “Jeg beklager! Jeg er en kristen, men i det siste virker det som om jeg ikke kan kontrollere hva jeg tenker og sier.”

“Høres ut som om du har blitt programmert feil,” foreslo mor.

“Hva mener du?” spurte Guri.

“Vel, husker du den første dagen du brukte en pc i klasserommet? Jeg tror uttrykket du ble lært er ‘søppel inn – søppel ut’.”

“Jo,” svarte Guri. “Læreren sa at dersom vi puttet feilinformasjon – de kaller det ‘søppel’ i computer språket – inn i pc’en, så kan vi bare få feilinformasjon ut av den. En gang satt jeg fast med et problem ganske lenge fordi jeg hadde programmert feilinformasjon inn i pc’en.”

Mor nikket. “Det er det samme med tankene dine,” forklarte hun. “Det du programmerer inn er etter hvert det samme som kommer ut munnen din. Med andre ord, dersom du leser feil type litteratur, ser TV programmer med stygt språk og umoralske ideer, og løper rundt med barn som banner, så går den ‘programmeringen’ inn i hjernen din.”

“Oi-da,” sa Guri tankefullt. “Akkurat som jeg måtte erstatte ‘søppel’ programmet på pc’en med korrekt informasjon, så må jeg erstatte ‘søppel’ programmet i hjernen min med godt materiale. Jeg antar jeg burde gjøre det ved å lytte til gode programmer og løpe rundt med kristne venner.”

“Det er riktig,” smilte mor. “Og ikke glem å lese Bibelen og be. Så er jeg sikker på at du ikke vil ha noe problem med det som kommer ut munnen din.”

Hva med deg?

Har du noen gang sagt stygge ord du egentlig ikke hadde ment å si? Dagens minnevers ser kanskje rart ut for deg, men det har en leksjon for deg. Du “spiser” ved å programmere hjernen din med Jesus – gjennom å lese og meditere på Bibelen og gjennom bønn. Så vil Han hjelpe deg og “leve ved” Ham – med andre ord, leve slik Han ønsker at du skal.

Den som eter mitt kjør og drikker mitt blod, han blir i meg og jeg i ham

Johannes 6:57

Dagens nøkkelord: MAT HJERNEN DIN MED GODE TING

Advertisement
%d bloggers like this: